23/9/09

Trenquem els fils...AUTOGESTIÓ!

Manifest de "La Petita 2009"

Un any més, diverses entitats del poble ens hem coordinat per a dur a terme "La Petita", la festa de tardor alternativa de Sant Feliu de Llobregat.

Aquest any hem decidit difondre com a missatge principal, el concepte d'autogestió. Es tracta de substituir les formes actuals de gestió i organització que se'ns imposen per un sistema més proper a la base social orientat a cobrir les necessitats de les persones i no pas els interessos de la banca, l'Estat i el capital privat, esdevenint així, una alternativa econòmica i productiva al capitalisme. Les festes alternatives que es realitzen cada cop a més barris i pobles són un exemple d'autogestió així com també ho poden ser els centres socials, l'acció al carrer, col·lectius de joves, mitjans d'informació, cooperatives, etc.

Cal acabar amb els principis d'autoritat, jerarquia i elitisme per garantir el dret a totes les persones a participar en les decisions col·lectives en condicions d'igualtat.

Tal com avança el capitalisme, amb crisis incloses, les persones i col·lectius que conformem la societat haurem d'aprendre cada cop més a gestionar tots els àmbits de la nostra vida sense confiar en què els polítics professionals ens resolguin res.

La mateixa organització de "La Petita 2009" ens ha demostrat un any més com l'Administració no facilita gens la feina a segons quines entitats locals a l'hora de cedir els materials i les infraestructures necessàries. És a través de l'autogestió i la solidaritat dels col·lectius que en formem part i d'altres de fora de Sant Feliu que any rere any aconseguim suplir la funció que hauria de realitzar l'Ajuntament i presentar-vos per quart any "La Petita".

Visca les festes populars!
Visca "La Petita"!
Trenquem els fils.... AUTOGESTIÓ!

No hay comentarios: